domov kazalo o strani

Občina Tolmin
Ulica padlih borcev 2
5220 Tolmin


telefon: 05 381 95 00
faks: 05 381 95 23
e-pošta: info@tolmin.si

dežurstva
uporabno
povezave

domov >
novice in obvestila

Na prvi letošnji generalni skupščini društva Alpsko mesto leta, ki je bila 18. aprila v Chamonixu v Franciji, so člani podprli kandidaturo Občine Tolmin, da naše občinsko središče pridobi naziv alpsko mesto leta 2016.

V okviru evropskega projekta BIMOBIS – Kolesarska mobilnost med Slovenijo in Italijo vse od jeseni nastaja kolesarska povezava med Tolminom in Mostom na Soči. Dela ob glavni državni cesti bodo predvidoma zaključena v drugi polovici junija.

Na nekdanjem mestu stavbe Posoškega razvojnega centra in še pred tem Upravne enote Tolmin nastaja novo parkirišče, ki bo vsaj deloma rešilo težave s parkiranjem v občinskem središču ob delovnikih in še posebej na uradne dneve. Dela bodo predvidoma zaključena do konca poletja.

Občina Tolmin je danes šestim najemnikom predala ključe neprofitnih občinskih stanovanj v povsem obnovljeni nekdanji Notarjevi vili na Brunovem drevoredu 17 v Tolminu. A stavba, zgrajena po prvi svetovni vojni, nima samo pestre zgodovine, ampak je bila težka tudi pot do njenega sedanjega stanja.

S 16. marcem 2015 stopi v veljavo zakon, s katerim se za izdajo potrdila o namenski rabi zemljišča uveljavlja obveznost plačila upravne takse. Zakon hkrati omejuje tudi število parcel, ki jih lahko vključuje posamezen zahtevek.


ostale novice in obvestila arhiv novic in obvestil
napovednik dogodkov
29. april 2015 ob 10:00, različne lokacije, občina Tolmin

Maj je za občino Tolmin praznični mesec, saj v počastitev pomembnih dogodkov iz preteklosti prav v maju praznujemo občinski praznik. V teh dneh so vsa gospodinjstva po pošti prejela zloženko, v kateri so zbrani podatki o vseh prireditvah in dogodkih, ki jih pripravljajo različni organizatorji. Osrednja prireditev bo slavnostna seja občinskega sveta s podelitvijo občinskih priznanj in nagrad, ki bo 22. maja ob 18. uri v telovadnici OŠ Most na Soči.

24. maj 2015 ob 20:00, dvorana Glasbene šole Tolmin, Tolmin

Občina Tolmin ter Združenje borcev za vrednote NOB Bovec, Kobarid, Tolmin pripravljata osrednjo občinsko prireditev v počastitev slovenskega državnega praznika, dneva upora proti okupatorju.


ostali dogodki arhiv dogodkov
 
aktualno predstavitev organiziranost objave e-občina predpisi
domov kazalo o strani