domov kazalo o strani

Občina Tolmin
Ulica padlih borcev 2
5220 Tolmin


telefon: 05 381 95 00
faks: 05 381 95 23
e-pošta: info@tolmin.si

dežurstva
uporabno
povezave

Področja
novice in obvestila

Na prvi letošnji generalni skupščini društva Alpsko mesto leta, ki je bila 18. aprila v Chamonixu v Franciji, so člani podprli kandidaturo Občine Tolmin, da naše občinsko središče pridobi naziv alpsko mesto leta 2016.

V okviru evropskega projekta BIMOBIS – Kolesarska mobilnost med Slovenijo in Italijo vse od jeseni nastaja kolesarska povezava med Tolminom in Mostom na Soči. Dela ob glavni državni cesti bodo predvidoma zaključena v drugi polovici junija.

Na nekdanjem mestu stavbe Posoškega razvojnega centra in še pred tem Upravne enote Tolmin nastaja novo parkirišče, ki bo vsaj deloma rešilo težave s parkiranjem v občinskem središču ob delovnikih in še posebej na uradne dneve. Dela bodo predvidoma zaključena do konca poletja.

Občina Tolmin je danes šestim najemnikom predala ključe neprofitnih občinskih stanovanj v povsem obnovljeni nekdanji Notarjevi vili na Brunovem drevoredu 17 v Tolminu. A stavba, zgrajena po prvi svetovni vojni, nima samo pestre zgodovine, ampak je bila težka tudi pot do njenega sedanjega stanja.

S 16. marcem 2015 stopi v veljavo zakon, s katerim se za izdajo potrdila o namenski rabi zemljišča uveljavlja obveznost plačila upravne takse. Zakon hkrati omejuje tudi število parcel, ki jih lahko vključuje posamezen zahtevek.


arhiv novic in obvestil
 
aktualno predstavitev organiziranost objave e-občina predpisi
domov kazalo o strani