domov kazalo o strani

Občina Tolmin
Ulica padlih borcev 2
5220 Tolmin
tel: 05 381 95 00
faks: 05 381 95 23
e-pošta: info@tolmin.si

dežurstva
uporabno
povezave

Področja
novice in obvestila

Občina Tolmin je 18. novembra 2014 z javnim naznanilom javnost obvestila o javni razgrnitvi dopolnjenega osnutka OPPN za območje Stanovanjska zazidava Modrej. Ta bo potekala od 24. novembra do 30. decembra 2014. Javna obravnava bo 10. decembra 2014 v prostorih KS Most na Soči.

Dela v okviru popotresne sanacije in funkcionalne prenove tolminskega kinogledališča so se v minulih dneh začela. Projekt, o katerem je bilo veliko govora že med pripravo, se bo zaključil do oktobra prihodnje leto. V tem času prostori kinogledališča ne bodo v uporabi.

Na travniku v vasi Ponikve na Šentviški planoti je ob zadnjem velikem deževju minuli teden zazijala velika, pet metrov globoka luknja. Gre za naravni pojav, imenovan grez ali udorna jama, ki ga najpogosteje zasledimo prav na mestih oz. v bližini požiralnikov ali ponikev.

V naslednjih dneh se začenjajo rušitvena dela na objektu nekdanje občine in nato upravne enote oziroma nazadnje Posoškega razvojnega centra in Državne tehnične pisarne. Občina Tolmin bo na tem mestu ob športnem parku Brajda uredila parkirna mesta.

Po zadnjih nalivih še naprej ostaja neprevozna cesta med železniško postajo Grahovo ob Bači in Bukovim. Cesta Žabče–Tolminske Ravne bo za promet odprta spet jutri, tj. v petek, 14. novembra 2014.

Na svoji prvi, konstitutivni seji so danes zasedali člani novoizvoljenega občinskega sveta, ki smo jim volivci na lokalnih volitvah 5. oktobra zaupali mandat. Zaprisegel je tudi novi stari župan Uroš Brežan, ki bo Občino Tolmin vodil prihodnja štiri leta.

Krajevne skupnosti Grahovo ob Bači, Kneža in Hudajužna-Obloke so v sodelovanju s tolminsko enoto Rdečega križa Slovenije začele z zbiranjem pomoči za posameznike in družine iz Baške Grape, ki so bili prizadeti v nedavnem neurju s poplavami in zemeljskimi plazovi.


arhiv novic in obvestil
 
aktualno predstavitev organiziranost objave e-občina predpisi
domov kazalo o strani