domov kazalo o strani

Občina Tolmin
Ulica padlih borcev 2
5220 Tolmin


telefon: 05 381 95 00
faks: 05 381 95 23
e-pošta: info@tolmin.si

AML2016_logo_Tolmin_color_RGB

CPS Tolmin, logotip (RGB, vecji)

 Mladi2016_logo

Povezava na vstopno točko do portala eGradiva - dostop do gradiv za seje občinskega sveta in delovnih teles za registrirane uporabnike

dežurstva
uporabno
povezave

Področja
novice in obvestila

V razpisu mest za srednješolske izobraževalne programe v šolskem letu 2017/18, ki ga je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport objavilo 13. januarja, je Šolskemu centru (ŠC) Nova Gorica odobrilo dislocirani oddelek programa strojni tehnik na Gimnaziji Tolmin.

Izvajalci širitve cestnega odseka Zatolmin–Tolminska korita bodo z gradbenimi deli začeli predvidoma danes in zaključili do konca aprila. V tem času bo promet tu potekal izmenično enosmerno, občasno pa bodo vzpostavljene do 15-minutne popolne zapore, in sicer med 8. in 15. uro.

Z najavo v današnji izdaji Primorskih novic in objavo javnega razpisa se začenja zbiranje predlogov za podelitev nagrad Občine Tolmin v letu 2017. Komisija za priznanja in nagrade bo obravnavala izključno predloge, ki bodo prispeli na pravilno izpolnjenem obrazcu do torka, 28. februarja 2017, do 12. ure.

Kot že 46-krat poprej se je tudi letošnje tradicionalno Novoletno srečanje Slovencev Videmske pokrajine in Posočja, ki ga je 14. januarja gostila Občina Bovec, odvilo ob krepitvi obstoječih in tkanju novih prijateljskih vezi.

Osrednja točka 20. seje tolminskega občinskega sveta je bila prva obravnava predloga proračuna Občine Tolmin za leto 2017, ki je težak dobrih 14,4 milijona evrov. Druga obravnava predloga bo na prihodnji seji občinskega sveta.

Lokalna akcijska skupina LAS Dolina Soče, ki jo v upravnih in finančnih zadevah kot vodilni parner LAS zastopa Posoški razvojni center, je 16. decembra objavila 1. Javni poziv za izbor operacij za uresničevanje Strategije lokalnega razvoja za lokalno akcijsko skupino LAS Dolina Soče za programsko obdobje 2014–2020 v letu 2016. Prijavitelji lahko vloge na javni poziv oddate do 17. februarja 2017.

Tako kot minula leta je občinsko središče tudi na prehodu v 2017 popestrilo Tminsko novoletno rajanje, ki je z rock koncertoma na Mestni trg zvabilo množico obiskovalcev, najmlajši pa so v šolskem centru pričakali dedka Mraza.

Tri pomembne skupne teme so botrovale včerajšnji skupni seji občinskih svetov občin Tolmin, Kobarid in Bovec. V Stergulčevi hiši v Bovcu so obravnavali podeljevanje koncesij za obdelavo in odlaganje oz. odstranjevanje komunalnih odpadkov, ustanovitev skupnega Zavoda za turizem Dolina Soče s sedežem v Bovcu in prenos sedeža medobčinske uprave v Kobarid.


arhiv novic in obvestil
 
aktualno predstavitev organiziranost objave e-občina predpisi
domov kazalo o strani