domov kazalo o strani

Občina Tolmin
Ulica padlih borcev 2
5220 Tolmin


telefon: 05 381 95 00
faks: 05 381 95 23
e-pošta: info@tolmin.si

CPS Tolmin, logotip (RGB, vecji)

 Mladi2016_logo

Povezava na vstopno točko do portala eGradiva - dostop do gradiv za seje občinskega sveta in delovnih teles za registrirane uporabnike

dežurstva
uporabno
povezave

Področja
novice in obvestila

Občina Tolmin v sodelovanju z Zavodom za kulturo, šport in mladino (KŠM) nadaljuje z načrtovanjem obnove športnega parka Brajda. Objavljamo predlog idejne zasnove.

V nemški kostnici na južnem obrobju Tolmina v teh dneh potekajo priprave na konservatorsko-restavratorska dela, v okviru katerih bodo manjkajoče kocke na treh stenskih mozaikih nadomestili z novimi po vzoru originalnih.

Župan Uroš Brežan se je v teh dneh ostro odzval na spremembo uradnih ur finančne pisarne v Tolminu, ki je od 1. aprila dalje namesto štiri za stranke odprta samo še dva dni. Tudi v imenu kobariškega in bovškega kolega Roberta Kavčiča in Valterja Mlekuža je direktorja Finančnega urada Nova Gorica Jureta Bačarja pozval k iskanju primernejše rešitve.

Občinski svet se je na seji 4. aprila med drugim seznanil s poslovanjem občine in nekaterih proračunskih porabnikov v letu 2016, letošnjim planom dela Posoškega razvojnega centra in soglašal z zadolžitvijo tega javnega zavoda, obravnaval je imenovanje ravnatelja Gimnazije Tolmin in direktorja Tolminskega muzeja, nazadnje pa podelil še letošnje občinske nagrade.

Uprava RS za zaščito in reševanje (URSZR) je 31. marca razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja za območje celotne države. Do preklica velja prepoved vsakršnega kurjenja na prostem.

Občina Tolmin je 31. marca objavila Javni razpis za dodelitev kreditov s subvencionirano obrestno mero za pospeševanje razvoja malega gospodarstva v občini Tolmin v letu 2017, za katerega letos namenja največ 60.000 evrov. Zadnji rok za oddajo vloge je 24. november 2017.

Parkiranje na največjem parkirišču sredi Tolmina med stavbami občinske uprave, upravne enote in knjižnice postaja z majem med delovniki v celoti plačljivo. Brezplačna bo samo prva ura, vsaka naslednja pa bo voznike stala 40 centov.

Ministrstvo za kulturo RS je v teh dneh pristojnim institucijam Evropske komisije poslalo nominacijo spominske cerkve v Javorci za pridobitev znaka evropske dediščine. Javorca je edini kulturni spomenik, ki ga je ministrstvo v predizboru na nacionalni ravni letos podprlo pri nominaciji. Končni izbor na evropski ravni opravi žirija neodvisnih strokovnjakov, odgovorna Evropski komisiji.

Zaradi nemotenih gradbenih del, čim hitrejše izvedbe posegov in varnosti udeležencev v cestnem prometu je občinska strokovna služba podjetju Ginex International izdala dopolnilno dovoljenje za popolno zaporo odseka na lokalni cesti Zatolmin–Tolminska korita med delovniki od 8.00 do 13.30, in sicer od 24. marca do 22. aprila.

Občinska športna zveza (OŠZ) Tolmin in Strokovni svet za šport pri Zavodu za kulturo, šport in mladino (ZKŠM) Občine Tolmin sta 21. marca v Kinogledališču podelila priznanja najuspešnejšim športnikom iz občine v minulem letu.

|< 1 2 >|

arhiv novic in obvestil
 
aktualno predstavitev organiziranost objave e-občina predpisi
domov kazalo o strani