domov kazalo o strani

Občina Tolmin
Ulica padlih borcev 2
5220 Tolmin


telefon: 05 381 95 00
faks: 05 381 95 23
e-pošta: info@tolmin.si

dežurstva
uporabno
povezave

Področja
novice in obvestila

Občina Tolmin je v teh dneh zaključila z enim najobsežnejših projektov v zadnjih nekaj letih, poimenovanem Ureditev večnamenskega centra Kinogledališče v Tolminu. Obnovljeni objekt so s priložnostno slovesnostjo uradno otvorili 20. novembra.

Direkcija RS za infrastrukturo (DRSI) je s pomočjo sredstev iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v finančni perspektivi 2007–2013 zaključila z rekonstrukcijo cest Bača pri Modreju–Dolenja Trebuša in Dolenja Trebuša–Želin. Z deli so izvajalci zaključili julija, omenjeni odsek Keltike pa so prometu uradno predali 12. novembra.

Ugodne vremenske razmere so izvajalcem sanacije dveh podorov na cesti v Polog omogočile neovirano delo, tako da je omenjena pot spet odprta, predvidoma do konca novembra pa ostaja zaprta občinska cesta Ljubinj–Kneža.

Občinski svet je 5. novembra zasedal na 10. seji. Na dnevnem redu so bili statut občine, ceste, dodeljevanje pomoči za kmetijstvo, gozdarstvo in podeželje, obvestilna signalizacija, Načrt razvojnih programov za obdobje 2015–2018, poročilo nadzornega odbora, preoblikovanje pošte Grahovo ob Bači ter imenovanja predstavnikov občine v Svet Zdravstvenega doma Tolmin in Svet TNP.

Med podjetji in občinami, ki so podpisali Sporazum o izvedbi odpusta dolgov – projekt je oblikovalo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti – je tudi Občina Tolmin. Podpis sporazuma je bil podlaga za sodelovanje pri ukrepu odpusta starih terjatev, ki so nastale do 30. decembra 2013.
 

Zaradi gradbenih del na odseku državne ceste skozi Tolmin med ovinkom S in križiščem pred stavbo občinske uprave je od danes zaprt uvoz z glavne ceste na Tumov drevored. Prav tako ni možen izvoz s te ulice na glavno cesto.

Izvajalci iz idrijskega Zidgrada so danes začeli z že za začetek avgusta napovedanimi gradbenimi deli na odseku državne ceste skozi Tolmin. Poslej bo promet med ovinkom S in križiščem pred stavbo občinske uprave urejal semafor.

Popoldanske rekreativne dejavnosti v športni dvorani tolminskega centra so se z aprilom zaključile in umaknile delom v okviru energetske sanacije objekta. Ta predstavlja del energetske sanacije celotnega šolskega centra, za katero je Občina Tolmin pridobila sofinanciranje z evropskim denarjem.


arhiv novic in obvestil
 
aktualno predstavitev organiziranost objave e-občina predpisi
domov kazalo o strani