domov kazalo o strani

Občina Tolmin
Ulica padlih borcev 2
5220 Tolmin


telefon: 05 381 95 00
faks: 05 381 95 23
e-pošta: info@tolmin.si

CPS Tolmin, logotip (RGB, vecji)

 Mladi2016_logo

Povezava na vstopno točko do portala eGradiva - dostop do gradiv za seje občinskega sveta in delovnih teles za registrirane uporabnike

dežurstva
uporabno
povezave

Področja
novice in obvestila

Zaradi nemotenih gradbenih del, čim hitrejše izvedbe posegov in varnosti udeležencev v cestnem prometu je občinska strokovna služba podjetju Ginex International izdala dopolnilno dovoljenje za popolno zaporo odseka na lokalni cesti Zatolmin–Tolminska korita med delovniki od 8.00 do 13.30, in sicer od 24. marca do 22. aprila.

Občinska športna zveza (OŠZ) Tolmin in Strokovni svet za šport pri Zavodu za kulturo, šport in mladino (ZKŠM) Občine Tolmin sta 21. marca v Kinogledališču podelila priznanja najuspešnejšim športnikom iz občine v minulem letu.

Kot smo že poročali, so pri širitvi lokalne ceste med Zatolminom in Tolminskimi koriti naleteli na arheološko najdišče iz rimske dobe. Vodenje arheoloških raziskav je prevzel Tolminski muzej, o pomenu odkritij in z njimi povezanih aktivnostih pa smo se pogovarjali s tamkajšnjim arheologom Miho Mlinarjem.

Občinski otroški parlament je 14. marca zasedal v veliki sejni sobi Občine Tolmin, kjer sicer odločitve sprejema tudi občinski svet. Predstavniki šolskih skupnosti iz OŠ Podbrdo, OŠ Most na Soči in OŠ Tolmin so letos razpravljali na temo otroci in načrtovanje prihodnosti.

Vlada je včeraj obiskala Goriško regijo, v občini Tolmin pa so se ustavili minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič, ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič in ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc. Premier dr. Miro Cerar je v penzion v Poljubinju na kosilo povabil nekatere perspektivne mlade iz vse regije.

Danes v Zavodu KŠM Tolmin začenjajo z zbiranjem podatkov o dogodkih, ki jih organizatorji načrtujejo v prazničnem mesecu maju. Na Občini Tolmin bomo nato pripravili zgibanko s koledarjem prireditev, ki jo bodo brezplačno prejela vsa gospodinjstva.

Regijski štab Civilne zaščite za severno Primorsko je danes v tolminskem Kinogledališču podelil priznanja za izjemno delo na področju zaščite in reševanja. Osrednja slovesnost ob mednarodnem dnevu zaščite in reševanja je bila 1. marca na Brdu pri Kranju, sledilo pa ji še 13 regijskih podelitev.

Občina Tolmin je med najbolj gozdnatimi slovenskimi občinami, les na panju z njenih gozdnih zemljišč pa je po predhodni odobritvi Zavoda za gozdove naprodaj tudi fizičnim osebam, in sicer za lastno kurjavo največ 25 kubičnih metrov letno.

Tri mesece bo trajal pilotni projekt Društva za kakovostno preživljanje prostega časa otrok Mala hiša, ki je 3. februarja odprlo vrata Centra za otroke v občini Tolmin. Svoje male prostore za veliko poslanstvo so člani društva dobili na Dijaški ul. 12C nasproti šolskega centra.

Pri širjenju lokalne ceste med Zatolminom in Tolminskimi koriti so v teh dneh naleteli na arheološko najdišče iz rimskega obdobja. Gradbena dela bodo morali izvajalci usklajevati z ekipo Tolminskega muzeja, ki bo opravila arheološke raziskave.

|< 1 2 >|

arhiv novic in obvestil
 
aktualno predstavitev organiziranost objave e-občina predpisi
domov kazalo o strani