domov kazalo o strani

Občina Tolmin
Ulica padlih borcev 2
5220 Tolmin


telefon: 05 381 95 00
faks: 05 381 95 23
e-pošta: info@tolmin.si

dežurstva
uporabno
povezave

Področja
novice in obvestila

Močno deževje v oktobru in novembru je v Baški grapi povzročilo številne nevšečnosti. Med drugim so poplave in plazovi na več mestih močno poškodovali glavno cesto med Bačo pri Modreju in Petrovim Brdom, na kateri bo promet zaradi različnih del oviran predvidoma do julija letos.

Črpanje sredstev EU je v programskem obdobju 2014–2020 doletelo kar nekaj novosti. Operativni program izvajanja kohezijske politike EU v Sloveniji razpolaga približno 3,2 milijarde evrov, kar je za približno milijardo manj kot v preteklem obdobju. Za natančnejšo predstavitev tega področja smo se obrnili na direktorico Posoškega razvojnega centra mag. Almiro Pirih.

Še pred začetkom zime so v okviru evropskega projekta CEC5 izvedli energetsko sanacijo stavbe OŠ Dušana Muniha Most na Soči. Do začetka oktobra so toplotno izolirali telovadnico, zamenjali prezračevalni sistem, vgradili toplotno črpalko ter zamenjali okna v telovadnici in starem delu nove šole. Investicijo sta pokrila Evropski sklad za regionalni razvoj prek Posoškega razvojnega centra in Občina Tolmin.

Z najavo, objavljeno v današnji izdaji časopisa Primorske novice, in objavo javnega razpisa se je začel postopek zbiranja predlogov za podelitev nagrad Občine Tolmin v letu 2015. Rok za oddajo se izteče v torek, 10. marca 2015, ob 12. uri.

Prenova tolminskega kinogledališča dviga prah – tako na gradbišču na Mestnem trgu kot zunaj njega. Društvo za ohranjanje in razvoj Tolmina (Društvo DOR) je 11. decembra 2014 županu Občine Tolmin Urošu Brežanu poslalo odprto v zvezi s to temo, že dan prej pa so isto vsebino Primorske novice objavile v rubriki Prejeli smo, in sicer kot pismi bralcev Radovana Lipuščka in Valterja Valentinuzzija v imenu Društva DOR.


arhiv novic in obvestil
 
aktualno predstavitev organiziranost objave e-občina predpisi
domov kazalo o strani