domov kazalo o strani

Občina Tolmin
Ulica padlih borcev 2
5220 Tolmin


telefon: 05 381 95 00
faks: 05 381 95 23
e-pošta: info@tolmin.si

dežurstva
uporabno
povezave

Področja
novice in obvestila

Tolminu je mednarodni naziv Alpsko mesto leta 2016 podelila mednarodna strokovna žirija istoimenskega društva, in sicer za dosedanja prizadevanja občine na področju trajnostnega razvoja. Pred dnevi so zato skupaj s predstavniki drugih alpskih mest leta na uvodni delavnici, ki jo je gostil župan Uroš Brežan, zasnovali prednostne naloge in dejavnosti za prihodnje leto.

Na Ministrstvu za notranje zadeve so minuli teden pripravili seznam objektov v Sloveniji, v katerih je predvidena nastanitev beguncev. Med njimi sta bila tudi Center šolskih in obšolskih dejavnosti in Hotel Marjan (kasneje popravljeno v Hotel Paradiso) v Tolminu, ki pa ju na popravljenem seznamu objektov, objavljenem na spletni strani ministrstva v ponedeljek, 21. septembra, ni več.

15. september 2015

Občinska cesta Zatolmin–Polog je do nadaljnjega zaprta zaradi zemeljskega plazu, ki ga je sprožilo včerajšnje močno deževje.

Zaradi gradbenih del na odseku državne ceste skozi Tolmin med ovinkom S in križiščem pred stavbo občinske uprave je od danes zaprt uvoz z glavne ceste na Tumov drevored. Prav tako ni možen izvoz s te ulice na glavno cesto.

Izvajalci iz idrijskega Zidgrada so danes začeli z že za začetek avgusta napovedanimi gradbenimi deli na odseku državne ceste skozi Tolmin. Poslej bo promet med ovinkom S in križiščem pred stavbo občinske uprave urejal semafor.

15. avgust 2015

Občina Tolmin je v sodelovanju s Posoškim razvojnim centrom razpisala fotografski natečaj Ti s' pa ena tminska slika!, s katerim k sodelovanju vabi vse, ki želite pripomoči k promociji občine Tolmin v okviru obeleževanja Alpskega mesta leta 2016. Zadnji dan za oddajo fotografij je 30. oktober 2015.

Popoldanske rekreativne dejavnosti v športni dvorani tolminskega centra so se z aprilom zaključile in umaknile delom v okviru energetske sanacije objekta. Ta predstavlja del energetske sanacije celotnega šolskega centra, za katero je Občina Tolmin pridobila sofinanciranje z evropskim denarjem.


arhiv novic in obvestil
 
aktualno predstavitev organiziranost objave e-občina predpisi
domov kazalo o strani