domov kazalo o strani

Občina Tolmin
Ulica padlih borcev 2
5220 Tolmin


telefon: 05 381 95 00
faks: 05 381 95 23
e-pošta: info@tolmin.si

AML2016_logo_Tolmin_color_RGB

CPS Tolmin, logotip (RGB, vecji)

 Mladi2016_logo

Povezava na vstopno točko do portala eGradiva - dostop do gradiv za seje občinskega sveta in delovnih teles za registrirane uporabnike

dežurstva
uporabno
povezave

Področja
novice in obvestila

V februarski reviji Moje finance so letos drugič zapored pripravili lestvico 211 slovenskih občin, v katerih se najbolje živi. Na podlagi povprečja petih skupin kazalnikov se imajo najlepše v občini Železniki, občina Tolmin pa se je skupno uvrstila na visoko deveto mesto. Med regijami je na vrhu lestvice Goriška.

Delovna skupina za pripravo Lokalnega programa za mlade v občini Tolmin je 17. februarja pripravila javno predstavitev strateških ciljev in predvidenih ukrepov v predlogu programa. V diskusiji so mladi prispevali še številne nove pobude in predloge.

Tolminski občinski svetniki so na seji 16. februarja sprejeli proračun Občine Tolmin za leto 2017. Med drugim so sprejeli še letošnji program dela tega telesa, potrdili Program vodooskrbe Tolminskega in Kanalskega Loma ter se strinjali s prenosom sedeža medobčinske uprave v Kobarid.

Zaradi vzdrževalnih in obnovitvenih del so poti skozi Tolminska korita zaprte predvidoma do 10. marca, sporočajo iz LTO Sotočje. Prehod ni mogoč.

Občina Tolmin je med najbolj gozdnatimi slovenskimi občinami, les na panju z njenih gozdnih zemljišč pa je po predhodni odobritvi Zavoda za gozdove naprodaj tudi fizičnim osebam, in sicer za lastno kurjavo največ 25 kubičnih metrov letno.

Lubi Slovenci. Tako kot je Primož Trubar nagovarjal svoje rojake pred 500 leti, so ustvarjalci iz treh tolminskih šol poimenovali osrednjo proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku v letu, posvečenemu reformaciji.

Tri mesece bo trajal pilotni projekt Društva za kakovostno preživljanje prostega časa otrok Mala hiša, ki je 3. februarja odprlo vrata Centra za otroke v občini Tolmin. Svoje male prostore za veliko poslanstvo so člani društva dobili na Dijaški ul. 12C nasproti šolskega centra.

Pri širjenju lokalne ceste med Zatolminom in Tolminskimi koriti so v teh dneh naleteli na arheološko najdišče iz rimskega obdobja. Gradbena dela bodo morali izvajalci usklajevati z ekipo Tolminskega muzeja, ki bo opravila arheološke raziskave.

Tolminsko območno združenje Rdečega križa je 26. januarja pripravilo skupni obisk domov upokojencev na Petrovem Brdu in v Tolminu, ki so se ga udeležili tudi predstavniki posoških občin, društev upokojencev in Karitasa. V Podbrdu so morali obisk zaradi bolezni stanovalcev odpovedati.

Pripravljavci Celostne prometne strategije (CPS) Občine Tolmin so 19. januarja izpeljali četrto, zadnjo javno razpravo, na kateri so opredelili ukrepe za trajnostno usmerjen razvoj prometa v občini.

|< 1 2 >|

arhiv novic in obvestil
 
aktualno predstavitev organiziranost objave e-občina predpisi
domov kazalo o strani