domov kazalo o strani

Občina Tolmin
Ulica padlih borcev 2
5220 Tolmin


telefon: 05 381 95 00
faks: 05 381 95 23
e-pošta: info@tolmin.si

CPS Tolmin, logotip (RGB, vecji)

 Mladi2016_logo

Povezava na vstopno točko do portala eGradiva - dostop do gradiv za seje občinskega sveta in delovnih teles za registrirane uporabnike

dežurstva
uporabno
povezave

Področja
novice in obvestila

Občina Tolmin, Krajevna skupnost Tolmin, Zavod za kulturo, šport in mladino (Zavod KŠM) Občine Tolmin ter Turizem Dolina Soče so po sestanku z organizatorji poletnih festivalov v Tolminu oblikovali predlog terminov za prihodnje leto.

Mestna občina Beljak je tudi letos v okviru svojega občinskega praznika Kirchtag pripravila Slovenski dan, na katerem se je programom med drugim predstavila Občina Tolmin, z Beljakom pobratena od leta 2014. Županova izbrana vrsta pa je 3. avgusta zmagala na prijateljskem nogometnem turnirju.

Dela na skoraj 4-kilometrskem odseku lokalne ceste Idrija pri Bači–Ponikve so zaključena. Cestišče, ki je bilo do sedaj pretežno makadamsko, je po novem v celoti asfaltirano in širše, nevarni odseki pa zaščiteni z odbojnimi ograjami.

V občini Tolmin so tri uradna kopalna območja, kjer se med kopalno sezono vsaka dva tedna spremlja kakovost vode – dve na Soči pri Tolminu in eno na Idrijci v Bači pri Modreju. V teh dneh bodo opremljena z novimi informativnimi tablami, kopalcem pa so ažurni podatki na voljo tudi prek spleta s pametnimi telefoni.

Več kot 500 obiskovalcev pretežno madžarske narodnosti se je včeraj na avstro-ogrskem vojaškem pokopališču na Modrejcah poklonilo spominu na sto tisoče vojakov, ki so življenje zgubili na eni najbolj krvavih front prve svetovne vojne, soški fronti.

Dogajanju ob velikem koncertu vojaških orkestrov iz šestih evropskih držav Zbogom orožje, ki je bil 9. julija v Kobaridu, smo se dan prej pridružili tudi v Tolminu – s promenadnim koncertom Orkestra oboroženih sil Zvezne republike Nemčije.

Občina Tolmin ima novo strategijo na področju trajnostnega urejanja prometa. Nastala je po enoletnem sodelovanju Občine Tolmin, strokovnjakov iz konzorcija podjetij b22 d.o.o., PNZ d.o.o., MK projekt d.o.o. in podizvajalcev, zahvaljujoč aktivnemu vključevanju občanov v proces priprave strateškega dokumenta ter ob sofinanciranju Republike Slovenije in Evropske unije iz Kohezijskega sklada.

Predsednik natečajne žirije HUDOdobra TELOvadnica je na župana Občine Tolmin, ravnatelja OŠ Dušana Muniha Most na Soči ter predsednike krajevnih skupnosti na Šentviški planoti naslovil dopis, v katerem odgovarja na njihova vprašanja v zvezi z izvedbo nedavnega natečaja HUDOdobra TELOvadnica.

Tolminski občinski svet je včeraj zasedal na svoji 24. seji, na kateri so svetniki med drugim obravnavali spremembe in dopolnitve Odloka o ustanovitvi Zavoda za turizem Dolina Soče, poročilo o delu Policijske postaje Tolmin v letu 2016 in Lokalni program za mlade v občini Tolmin 2017–2022.

Na območju občine Tolmin je lani poslovalo 264 gospodarskih družb in 404 samostojnih podjetnikov, kažejo podatki, ki jih AJPES izda na podlagi letnih poročil poslovnih subjektov za preteklo leto. Gospodarskih družb je bilo za 4 % več kot leto poprej, samostojnih podjetnikov pa za 5 % manj, povprečen neto čisti dobiček oz. neto podjetnikov dohodek pa se je v obeh primerih povečal.

|< 1 2 >|

arhiv novic in obvestil
 
aktualno predstavitev organiziranost objave e-občina predpisi
domov kazalo o strani