domov kazalo o strani

Občina Tolmin
Ulica padlih borcev 2
5220 Tolmin


telefon: 05 381 95 00
faks: 05 381 95 23
e-pošta: info@tolmin.si

CPS Tolmin, logotip (RGB, vecji)

 Mladi2016_logo

Povezava na vstopno točko do portala eGradiva - dostop do gradiv za seje občinskega sveta in delovnih teles za registrirane uporabnike

dežurstva
uporabno
povezave

Področja
novice in obvestila

Občina Tolmin je kot eden od partnerjev v projektu Zelena Keltika, v katerem so na regionalni cesti med Bovcem in Idrijo ter v Medvodah in Ajdovščini postavili 10 polnilnih postaj za električna vozila, od podjetja BMW Group Slovenije v enomesečno uporabo dobila električno vozilo BMW i3.

Visoki predstavniki petih v soški fronti sodelujočih držav so v nemški kostnici pri Tolminu danes položili vence v spomin na vse, ki so pred stoletjem izgubili življenje na soškem bojišču. Slovesnost je pripravila Nemška zveza za oskrbo vojnih grobov ob pomoči med drugim tudi Občine Tolmin, Tolminskega muzeja in Fundacije Poti miru v Posočju.

V italijanskem Tolmezzu oz. Tolmeču v deželi Furlanija - Julijska krajina so včeraj pripravili osrednjo slovesnost ob prevzemu naziva Alpsko mesto leta 2017. Županu Francescu Brollu je štafetno palico predal njegov tolminski kolega Uroš Brežan, ki je Tolmečanom in prebivalcem celotne Karnije zaželel, naj to priložnost čim bolje izkoristijo.

Vsa gospodinjstva v občini Tolmin bodo v prihodnjih dneh po pošti brezplačno prejela zgibanko, ki jo Občina Tolmin vsako leto izda ob občinskem prazniku v maju. V njej občanke in občane ob tej priložnosti uvodoma nagovarja župan Uroš Brežan, večji del pa zavzema koledar prireditev oz. dogodkov v obdobju od 30. aprila do 4. junija.

Občina Tolmin v sodelovanju z Zavodom za kulturo, šport in mladino (KŠM) nadaljuje z načrtovanjem obnove športnega parka Brajda. Objavljamo predlog idejne zasnove.

V nemški kostnici na južnem obrobju Tolmina v teh dneh potekajo priprave na konservatorsko-restavratorska dela, v okviru katerih bodo manjkajoče kocke na treh stenskih mozaikih nadomestili z novimi po vzoru originalnih.

Župan Uroš Brežan se je v teh dneh ostro odzval na spremembo uradnih ur finančne pisarne v Tolminu, ki je od 1. aprila dalje namesto štiri za stranke odprta samo še dva dni. Tudi v imenu kobariškega in bovškega kolega Roberta Kavčiča in Valterja Mlekuža je direktorja Finančnega urada Nova Gorica Jureta Bačarja pozval k iskanju primernejše rešitve.

Občinski svet se je na seji 4. aprila med drugim seznanil s poslovanjem občine in nekaterih proračunskih porabnikov v letu 2016, letošnjim planom dela Posoškega razvojnega centra in soglašal z zadolžitvijo tega javnega zavoda, obravnaval je imenovanje ravnatelja Gimnazije Tolmin in direktorja Tolminskega muzeja, nazadnje pa podelil še letošnje občinske nagrade.

Občina Tolmin je 31. marca objavila Javni razpis za dodelitev kreditov s subvencionirano obrestno mero za pospeševanje razvoja malega gospodarstva v občini Tolmin v letu 2017, za katerega letos namenja največ 60.000 evrov. Zadnji rok za oddajo vloge je 24. november 2017.

Parkiranje na največjem parkirišču sredi Tolmina med stavbami občinske uprave, upravne enote in knjižnice postaja z majem med delovniki v celoti plačljivo. Brezplačna bo samo prva ura, vsaka naslednja pa bo voznike stala 40 centov.

|< 1 2 >|

arhiv novic in obvestil
 
aktualno predstavitev organiziranost objave e-občina predpisi
domov kazalo o strani