domov kazalo o strani

Občina Tolmin
Ulica padlih borcev 2
5220 Tolmin


telefon: 05 381 95 00
faks: 05 381 95 23
e-pošta: info@tolmin.si

CPS Tolmin, logotip (RGB, vecji)

 Mladi2016_logo

Povezava na vstopno točko do portala eGradiva - dostop do gradiv za seje občinskega sveta in delovnih teles za registrirane uporabnike

dežurstva
uporabno
povezave

Področja
novice in obvestila

Tolminski občinski svet je na svoji 25. seji 17. oktobra med drugim sprejel OPPN Stanovanjska zazidava Šentviška Gora, spremembo Načrta razvojnih programov in predlog novih cen vrtcev. Podprl je začetek postopka za oceno ustavnosti Zakona o lekarniški dejavnosti, ni pa podprl Uroša Brežana kot kandidata za člana državnega sveta.

Župan Uroš Brežan je minuli petek na Grahovem ob Bači sklical srečanje s krajani, na katerem so predstavniki stroke, investitorja in izvajalca najprej predstavili trenutno stanje na terenu, predviden potek sanacije in nadaljnje ukrepe na drsečem območju, nato pa so pristojni odgovarjali na vprašanja domačinov.

Inštitut za mladinsko politiko je Občini Tolmin podelil certifikat Mladim prijazna občina, ki velja za obdobje 2017–2021. Prepoznavanje mladim prijaznih lokalnih skupnosti poteka v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije in pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja.

Nov pločnik, z gradnjo katerega so izvajalci začeli pred dobrima dvema tednoma, bo naselje Žabče predvidoma od novembra dalje povezoval z obstoječo betonsko pešpotjo nad Tolminko, ki se sedaj zaključi kakšnih 100 metrov pred vasjo.

Direkcija RS za infrastrukturo je 29. septembra na gradbišču na Grahovem ob Bači sklicala operativni sestanek, na katerem je projektant pristojnim predstavil predlog rešitve za utrditev terena na območju sanacijskih del državne ceste.

Občina Tolmin je 30. avgusta izdala sklep o določitvi plakatnih mest in pogojev za plakatiranje v času volilne kampanje za volitve predsednika Republike Slovenije, ki bodo 22. oktobra 2017.

S simboličnim rezanjem traku sta župan Uroš Brežan in predsednica Krajevne skupnosti (KS) Ponikve Boža Kikelj včeraj namenu predala obnovljen odsek lokalne ceste Idrija pri Bači–Ponikve.

Načelnik Postaje Gorske reševalne službe Tolmin mag. Žarko Trušnovec je 23. septembra v Pinzolu v italijanskih Dolomitih prejel srebrno plaketo, prestižno mednarodno nagrado za solidarnost. To že 46 let podeljujejo tistim, ki se razdajajo za nevarna reševanja ljudi.

15. september 2017

Kot smo poročali, je zaradi obsežnih sanacijskih del na državni cesti Idrija pri Bači–Petrovo Brdo v naselju Grahovo ob Bači 30. avgusta prišlo do drsenja terena, kar je povzročilo dodatne razpoke na cestišču in ogrozilo tudi bližnji objekt. Geološke raziskave še potekajo.

V Tolminu prihodnjo soboto, 23. septembra, gostimo odprtje letošnjih Dnevov evropske kulturne dediščine (DEKD) in vseslovenskega Tedna kulturne dediščine (TKD). Gospodinjstva na območju občine bodo v prihodnjih dneh po pošti prejela zloženko, v kateri je zbranih več kot 20 brezplačnih dogodkov, ki se bodo ta dan odvijali v Tolminu in okolici.

|< 1 2 3 >|

arhiv novic in obvestil
 
aktualno predstavitev organiziranost objave e-občina predpisi
domov kazalo o strani