domov kazalo o strani

Občina Tolmin
Ulica padlih borcev 2
5220 Tolmin


telefon: 05 381 95 00
faks: 05 381 95 23
e-pošta: info@tolmin.si

CPS Tolmin, logotip (RGB, vecji)

 Mladi2016_logo

Povezava na vstopno točko do portala eGradiva - dostop do gradiv za seje občinskega sveta in delovnih teles za registrirane uporabnike

dežurstva
uporabno
povezave

Področja
novice in obvestila

V obeh poletnih mesecih, od 1. julija do 31. avgusta, bo iz Tolmina v Tolminska korita in v Javorco ter nazaj vozil minibus. Za vožnjo v eno smer bo treba odšteti 50 centov oz. en evro, za otroke do 12. leta starosti pa bo prevoz brezplačen, sporočajo iz LTO Sotočje.

Župan Uroš Brežan, ravnatelj OŠ Dušana Muniha Most na Soči Ciril Makovec ter predsedniki treh krajevnih skupnosti (KS) na Šentviški planoti Gregor Lapanja (KS Šentviška Gora), Ana Jeklin Kranjc (KS Pečine) in Boža Kikelj (KS Ponikve) so po zaključku natečaja HUDOdobra telovadnica na člane žirije pri ljubljanski Fakulteti za šport naslovili dopis, v katerem jih prosijo za nekatera pojasnila.

Občine Tolmin, Kobarid in Bovec ter obe veteranski organizaciji, tj. Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo (OZVVS) Gornje Posočje in Društvo veteranov Sever Severne Primorske, pododbor Tolmin dan državnosti vsako leto obeležujejo skupaj, osrednjo slovesnost pa vsakič gosti ena od posoških občin.

Finančna uprava RS je 15. junija začela z odpremljanjem odločb o odmeri nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča (NUSZ) za leto 2017. Fizične osebe bodo odločbe prejele po običajni pošti, pravnim osebam pa bodo vročene na portal e-Davki.

Mednarodni tabor gasilske mladine, na katerem se zadnjih pet let srečujejo najmlajši gasilci iz celotne tolminske občine in gasilskega okrožja pobratene občine Beljak, je letos organizirala Gasilska zveza Tolmin. Minuli konec tedna so se udeleženci prvič zbrali na obrobju mesta Tolmin.

6. junij 2017

Občina Tolmin se je pridružila široki raziskavi o vključevanju javnosti v pripravo celostnih prometnih strategij (CPS), ki se izvaja v 64-ih slovenskih občinah. Namen raziskave je izboljšati sodelovanje javnosti pri upravljanju javnih zadev – tako v naši občini kot na državni ravni.

Podružnična šola (PŠ) Šentviška Gora sodeluje v natečaju HUDOdobra TELOvadnica, s katerim želijo na ljubljanski Fakulteti za šport pod pokroviteljstvom Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport opozoriti na nujnost posodobitve šolskih telovadnic z vidika zagotavljanja kakovostne in varne vadbe.

Potem ko je občinski svet sprejel predlog Celostne prometne strategije (CPS) Občine Tolmin, so glavne poudarke dokumenta predstavili na priložnostni zaključni prireditvi 3. junija v Tolminu. Program je bil tako kot nova strategija trajnostno naravnan, obiskovalcem pa so se predstavili številni sodelujoči.

Tolminski občinski svet se je 30. maja sestal na svoji 23. seji, osrednja točka katere je bila obravnava in sprejem Celostne prometne strategije Občine Tolmin. Poleg tega je v prvi obravnavi sprejel spremembe in dopolnitve Odloka o ustanovitvi Zavoda za turizem Dolina Soče, predlog spremembe cen komunalnih storitev ter imenoval predstavnike občine v svete treh javnih zavodov.

Visoki predstavniki petih v soški fronti sodelujočih držav so v nemški kostnici pri Tolminu danes položili vence v spomin na vse, ki so pred stoletjem izgubili življenje na soškem bojišču. Slovesnost je pripravila Nemška zveza za oskrbo vojnih grobov ob pomoči med drugim tudi Občine Tolmin, Tolminskega muzeja in Fundacije Poti miru v Posočju.

|< 1 2 >|

arhiv novic in obvestil
 
aktualno predstavitev organiziranost objave e-občina predpisi
domov kazalo o strani