domov kazalo o strani

Občina Tolmin
Ulica padlih borcev 2
5220 Tolmin


telefon: 05 381 95 00
faks: 05 381 95 23
e-pošta: info@tolmin.si

CPS Tolmin, logotip (RGB, vecji)

 Mladi2016_logo

Povezava na vstopno točko do portala eGradiva - dostop do gradiv za seje občinskega sveta in delovnih teles za registrirane uporabnike

dežurstva
uporabno
povezave

Področja
Mladi gasilci iz tolminske občine in beljaškega okrožja na mednarodnem taboru
 
8. junij 2017, Kristina Rutar Gabršček

Mednarodni tabor gasilske mladine, na katerem se zadnjih pet let srečujejo najmlajši gasilci iz celotne tolminske občine in gasilskega okrožja pobratene občine Beljak, je letos organizirala Gasilska zveza Tolmin. Minuli konec tedna so se udeleženci prvič zbrali na obrobju mesta Tolmin.


Tabora, na katerem ni manjkalo dobre volje in prijateljskega vzdušja, se je pod vodstvom svojih mentorjev udeležilo 83 otrok, kar je največ do sedaj. Na taboru je skupaj z osebjem tako sodelovalo kar 120 oseb. Otroci gasilci so se družili, se preizkušali v raznih aktivnostih ter spoznavali okoliške kraje in zgodovino. Tako so si med drugim ogledali ribogojnico Faronika, nemško kostnico ter se seznanili z delovanjem Gorske reševalne službe Tolmin in Enote reševalnih psov pri Športnem kinološkem društvu Tolmin.

Veliko zanimanje otrok za udeležbo in dobri odzivi tako domačih kot tudi gostujočih gasilcev kažejo, da je tovrstna vsakoletna praksa med občinama oziroma gasilci zelo koristna. Vsak izvedeni tabor je dokaz, da je meja med državama zgolj politične narave, saj se vsi gasilci v okviru svojih nalog soočajo s podobnimi izzivi. Tega se zaveda tudi Občina Tolmin, ki vsako leto za izvedbo tabora nameni del finančnih sredstev.

Mednarodni tabor gasilske mladine, Tolmin 2017 - Foto: Miha Vencelj Mednarodni tabor gasilske mladine, Tolmin 2017 - Foto: Miha Vencelj Mednarodni tabor gasilske mladine, Tolmin 2017 - Foto: Miha Vencelj Mednarodni tabor gasilske mladine, Tolmin 2017 - Foto: Miha Vencelj

 
aktualno predstavitev organiziranost objave e-občina predpisi
domov kazalo o strani