domov kazalo o strani

Občina Tolmin
Ulica padlih borcev 2
5220 Tolmin


telefon: 05 381 95 00
faks: 05 381 95 23
e-pošta: info@tolmin.si

CPS Tolmin, logotip (RGB, vecji)

 Mladi2016_logo

Povezava na vstopno točko do portala eGradiva - dostop do gradiv za seje občinskega sveta in delovnih teles za registrirane uporabnike

dežurstva
uporabno
povezave

Področja
Orkester nemških oboroženih sil na Mestnem trgu
 
11. julij 2017, Špela Kranjc

Dogajanju ob velikem koncertu vojaških orkestrov iz šestih evropskih držav Zbogom orožje, ki je bil 9. julija v Kobaridu, smo se dan prej pridružili tudi v Tolminu – s promenadnim koncertom Orkestra oboroženih sil Zvezne republike Nemčije.


Več kot 60 članov najboljšega orkestra nemške vojske iz Berlina je pod taktirko dirigentov Tobiasa Wunderla in Reinharda Kiauke na Mestni trg zvabilo množico poslušalcev vseh starosti, kjer so skupaj ustvarili odlično vzdušje in se obenem lepo zabavali. V uro trajajočem programu so se nastopajoči predstavili z znanimi koračnicami, skladbami iz filmov in poletnimi ritmi, za zaključek pa so občinstvo nagradili še z izvedbo slovenske himne. S tem so na najboljši način povabili na veliki koncert Zbogom orožje dan kasneje z udeležbo številnih visokih gostov in častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja, ki je bil tudi glavni govornik.

Glavni organizator koncerta in spremljevalnih promenadnih koncertov v Tolminu, Kobaridu in Bovcu na predvečer osrednjega dogodka je bil Nacionalni odbor za obeleževanje 100-letnic prve svetovne vojne. Pri organizaciji so sodelovali še Vojaški orkester Slovenske vojske, Ministrstvo za obrambo, Občina Kobarid, Kobariški muzej, Ustanova "Fundacija Poti miru v Posočju", Ministrstvo za kulturo in Posoški razvojni center ter pri izvedbi promenadnih koncertov v Tolminu in Bovcu še obe občini.

Promenadni koncert nemškega vojaškega orkestra - Foto: Marko Grego, Tolminski muzejPromenadni koncert nemškega vojaškega orkestra - Foto: Marko Grego, Tolminski muzejPromenadni koncert nemškega vojaškega orkestra - Foto: Marko Grego, Tolminski muzej

 
aktualno predstavitev organiziranost objave e-občina predpisi
domov kazalo o strani