domov kazalo o strani

Občina Tolmin
Ulica padlih borcev 2
5220 Tolmin


telefon: 05 381 95 00
faks: 05 381 95 23
e-pošta: info@tolmin.si

CPS Tolmin, logotip (RGB, vecji)

 Mladi2016_logo

Povezava na vstopno točko do portala eGradiva - dostop do gradiv za seje občinskega sveta in delovnih teles za registrirane uporabnike

dežurstva
uporabno
povezave

Področja
Voda na kopalnih območjih ustrezna
 
21. julij 2017, Špela Kranjc

V občini Tolmin so tri uradna kopalna območja, kjer se med kopalno sezono vsaka dva tedna spremlja kakovost vode – dve na Soči pri Tolminu in eno na Idrijci v Bači pri Modreju. V teh dneh bodo opremljena z novimi informativnimi tablami, kopalcem pa so ažurni podatki na voljo tudi prek spleta s pametnimi telefoni.


Med 15. junijem in 31. avgustom Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano vsakih 14 dni izvaja vzorčenje kopalne vode in analize za Idrijco v Bači pri Modreju, Sočo v Tolminu na širšem območju Sotočja in Sočo pod volčanskim mostom. Na terenu ocenijo prisotnost vidnih nečistoč, površinsko aktivnih snovi, mineralnih olj, fenolov in pojava cvetenja. V odvzetih vzorcih vode v mikrobiološkem laboratoriju ugotavljajo prisotnost dveh bakterij, ki sta pokazatelja morebitnega fekalnega onesnaženja, ustreznost posameznega vzorca vode pa je ocenjena glede na priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje. S temi priporočili je voda skladna na vseh treh uradnih kopalnih območjih.

Aktualni podatki o kakovosti vode so na voljo na spletni strani Agencije RS za okolje, kopalcem pa je stran hitro dostopna tudi z odčitanjem črtne kode na informativnih tablah, ki so postavljene na kopališčih in kopalnih območjih, njihovo vsebino pa objavljamo tudi v prilogah spodaj.

Soča - Foto: arhiv STO

 
priloge

Idrijca 2017.pdf 355.59 KB
Tolmin 1 2017.pdf 350.05 KB
Tolmin 2 2017.pdf 357.58 KB
 
aktualno predstavitev organiziranost objave e-občina predpisi
domov kazalo o strani