domov kazalo o strani

Občina Tolmin
Ulica padlih borcev 2
5220 Tolmin


telefon: 05 381 95 00
faks: 05 381 95 23
e-pošta: info@tolmin.si

CPS Tolmin, logotip (RGB, vecji)

 Mladi2016_logo

Povezava na vstopno točko do portala eGradiva - dostop do gradiv za seje občinskega sveta in delovnih teles za registrirane uporabnike

dežurstva
uporabno
povezave

Področja
Tolminci v ospredju na beljaškem semnju Kirchtag
 
4. avgust 2017, Špela Kranjc

Mestna občina Beljak je tudi letos v okviru svojega občinskega praznika Kirchtag pripravila Slovenski dan, na katerem se je programom med drugim predstavila Občina Tolmin, z Beljakom pobratena od leta 2014. Županova izbrana vrsta pa je 3. avgusta zmagala na prijateljskem nogometnem turnirju.


Kirchtag je pravzaprav semenj, za katerega organizatorji pravijo, da »posreduje regionalno tradicijo, ljudske šege in navade, hkrati pa povezuje različne narode in je sodoben«. Tradicionalen je tudi Slovenski dan v Beljaku, ko kulturni program oblikujejo Beljakove partnerske občine iz Slovenije, stojnice pa napolnijo slovenski ponudniki pridelkov in kulinaričnih izdelkov. Tako so se 31. julija s plesom, glasbo in petjem obiskovalcem prestavili člani in članice Folklorne skupine Razor, sir in druge mlečne izdelke je ponudila Ekološka turistična kmetija pri Lovrču, med in druge čebelje izdelke pa Čebelarstvo Braz. Podžupanja Martina Kenda se je beljaškemu županu Güntherju Albelu v imenu Občine Tolmin zahvalila za povabilo in dobro sodelovanje ter mu izročila košaro lokalnih dobrot.

Slovenski dan v Beljaku 2017 - Foto: Špela Kranjc Slovenski dan v Beljaku 2017 - Foto: Špela Kranjc
Slovenski dan v Beljaku 2017 - Foto: Špela Kranjc Slovenski dan v Beljaku 2017 - Foto: Špela Kranjc

Na prijateljskem nogometnem turnirju 3. avgusta sta poleg ekipe gostiteljev sodelovali še ekipi z Beljakom pobratenih občin Tolmin in Bamberg z Bavarske. Ekipa župana Uroša Brežana, za katero so ob tej priložnosti zaigrali še podžupan Danijel Oblak, občinski svetnik Klemen Grahelj, občinski redar Dušan Bezjak, predsednik KS Dolenja Trebuša Matej Obrekar, predsednik KS Šentviška Gora Gregor Lapanja, predsednik KS Podbrdo Tomaž Štenkler, predsednik Gasilske zveze Tolmin Aleš Poljak in Saša Leban z OŠ Tolmin, je z rezultatom 6 : 1 najprej nadigrala Bavarce, nato pa s 3 : 4 še gostitelje in na koncu zasluženo dvignila pokal z orlom, zaščitnim znakom Občine Beljak. Nogometaše je spremljal tudi eden od začetnikov tolminsko-beljaškega prijateljstva, poveljnik Gasilske zveze Tolmin Jože Dakskobler.

Nogometni turnir v Beljaku 2017 - Foto: Špela Kranjc Nogometni turnir v Beljaku 2017 - Foto: Špela Kranjc
Nogometni turnir v Beljaku 2017 - Foto: Špela Kranjc Nogometni turnir v Beljaku 2017 - Foto: Špela Kranjc

 

 
aktualno predstavitev organiziranost objave e-občina predpisi
domov kazalo o strani