domov kazalo o strani

Občina Tolmin
Ulica padlih borcev 2
5220 Tolmin


telefon: 05 381 95 00
faks: 05 381 95 23
e-pošta: info@tolmin.si

CPS Tolmin, logotip (RGB, vecji)

 Mladi2016_logo

Povezava na vstopno točko do portala eGradiva - dostop do gradiv za seje občinskega sveta in delovnih teles za registrirane uporabnike

dežurstva
uporabno
povezave

Področja
Predstavili predlog rešitve za Grahovo ob Bači
 
2. oktober 2017, Špela Kranjc

Direkcija RS za infrastrukturo je 29. septembra na gradbišču na Grahovem ob Bači sklicala operativni sestanek, na katerem je projektant pristojnim predstavil predlog rešitve za utrditev terena na območju sanacijskih del državne ceste.


Pred dobrim mesecem je namreč zaradi obsežnih sanacijskih del na državni cesti Idrija pri Bači–Petrovo Brdo v naselju Grahovo ob Bači prišlo do drsenja terena, kar je povzročilo dodatne razpoke na cestišču in ogrozilo bližnji objekt. Da bi ugotovili dejansko stanje prizadetega območja in na tej osnovi pripravili novo projektno dokumentacijo, je Direkcija RS za infrastrukturo, ki je investitor te temeljite sanacije, naročila geološke raziskave.

Predlog rešitve, ki ga je projektant predstavil predstavnikom investitorja, nadzornikom gradnje in zunanjim strokovnjakom, pa tudi predstavnikom Občine Tolmin in Krajevne skupnosti Grahovo ob Bači, pod cestiščem predvideva izvedbo pilotne stene z 42 piloti premera en meter. Predlog pristojni sedaj obravnavajo in usklajujejo, v kratkem pa je na Grahovem ob Bači predviden še en sestanek, na katerega bodo vabljeni vsi vaščani.

Premikanje terena je sicer vseskozi pod nadzorom. Med delovniki morebitno drsenje opazujejo izvajalci sanacijskih del, med vikendi in prazniki pa to opravljajo gasilci domačega prostovoljnega gasilskega društva. Prometni režim do nadaljnjega ostaja nespremenjen, promet preko gradbišča je dovoljen samo za osebna vozila, velja pa popolna prepoved vožnje za tovorna vozila in večje avtobuse.

Drsenje terena na Grahovem ob Bači - operativni sestanek na gradbišču - Foto: Kristina Rutar Gabršček Drsenje terena na Grahovem ob Bači - operativni sestanek na gradbišču - Foto: Kristina Rutar Gabršček
Drsenje terena na Grahovem ob Bači - operativni sestanek na gradbišču - Foto: Kristina Rutar Gabršček  

 

 
aktualno predstavitev organiziranost objave e-občina predpisi
domov kazalo o strani