domov kazalo o strani

Občina Tolmin
Ulica padlih borcev 2
5220 Tolmin


telefon: 05 381 95 00
faks: 05 381 95 23
e-pošta: info@tolmin.si

CPS Tolmin, logotip (RGB, vecji)

 Mladi2016_logo

Povezava na vstopno točko do portala eGradiva - dostop do gradiv za seje občinskega sveta in delovnih teles za registrirane uporabnike

dežurstva
uporabno
povezave

Področja
Pločnik v Žabčah predvidoma konec meseca
 
3. oktober 2017, Špela Kranjc

Nov pločnik, z gradnjo katerega so izvajalci začeli pred dobrima dvema tednoma, bo naselje Žabče predvidoma od novembra dalje povezoval z obstoječo betonsko pešpotjo nad Tolminko, ki se sedaj zaključi kakšnih 100 metrov pred vasjo.


Pločnik bo v dolžini 210 metrov tekel po spodnjem robu lokalne ceste Tolmin–Žabče, in sicer vse do uvoza k stanovanjski hiši Žabče 33. V prvih 150 metrih bo širok 1,50 metra, v nadaljevanju pa se bo zaradi pomanjkanja prostora zožil na 90 centimetrov. Razširili bodo tudi vozišče, in sicer na 5,0–5,5 metra, v okviru istega projekta pa bodo na celotni dolžini pločnika uredili tudi javno razsvetljavo, pri čemer bodo na tem odseku postavili štiri nove javne svetilke. Pločnik v Žabčah predstavlja pomemben prispevek k varnosti pešcev na tem območju, med katerimi so poleg domačinov tudi številni sprehajalci. V času gradbenih del je promet na tem odseku nekoliko oviran, saj poteka ob polovični zapori ceste. Vrednost investicije, ki jo v celoti pokriva letošnji proračun Občine Tolmin, znaša dobrih 100.000 evrov.

Pločnik v Žabčah - Foto: Boštjan Uršič Pločnik v Žabčah - Foto: Boštjan Uršič

 

 
aktualno predstavitev organiziranost objave e-občina predpisi
domov kazalo o strani