domov kazalo o strani

Občina Tolmin
Ulica padlih borcev 2
5220 Tolmin


telefon: 05 381 95 00
faks: 05 381 95 23
e-pošta: info@tolmin.si

CPS Tolmin, logotip (RGB, vecji)

 Mladi2016_logo

Povezava na vstopno točko do portala eGradiva - dostop do gradiv za seje občinskega sveta in delovnih teles za registrirane uporabnike

dežurstva
uporabno
povezave

Področja
novice in obvestila

Pred začetkom referendumske kampanje za zakonodajni referendum o drugem tiru in volilne kampanje za volitve predsednika Republike Slovenije je Občina Tolmin izdala sklepa o določitvi plakatnih mest in pogojev za plakatiranje v času obeh kampanj. Objavljena sta med uradnimi objavami na spletni strani.

15. september 2017

Kot smo poročali, je zaradi obsežnih sanacijskih del na državni cesti Idrija pri Bači–Petrovo Brdo v naselju Grahovo ob Bači 30. avgusta prišlo do drsenja terena, kar je povzročilo dodatne razpoke na cestišču in ogrozilo tudi bližnji objekt. Geološke raziskave še potekajo.

V Tolminu prihodnjo soboto, 23. septembra, gostimo odprtje letošnjih Dnevov evropske kulturne dediščine (DEKD) in vseslovenskega Tedna kulturne dediščine (TKD). Gospodinjstva na območju občine bodo v prihodnjih dneh po pošti prejela zloženko, v kateri je zbranih več kot 20 brezplačnih dogodkov, ki se bodo ta dan odvijali v Tolminu in okolici.

Zaradi drsenja terena, ki je na cesti skozi naselje Grahovo ob Bači ustvarilo nove razpoke in ogroža tudi objekt neposredno ob vozišču, je Direkcija RS za infrastrukturo (DRSI) tam začasno prekinila obsežna sanacijska dela. Do preklica na odseku Kneža–Podbrdo velja prepoved prometa za tovorna vozila in avtobuse.

Na današnji 1. september so novo šolsko leto otvorili tudi v šolah in vrtcih v tolminski občini. Uspešno delo in veliko novo pridobljenega znanja je učencem zaželel tudi župan Uroš Brežan, ki jih je obiskal na matičnih šolah v Tolminu, na Mostu na Soči in v Podbrdu.

Štiri garderobe s tuširnicami in sanitarijami v telovadnici šolskega centra ter kabineti osnovnošolskih učiteljev novo šolsko leto pričakujejo popolnoma prenovljeni in opremljeni. Občina Tolmin je za investicijo v letošnjem proračunu zagotovila 117.000 evrov.

Vodenje Medobčinske uprave občin Bovec, Kobarid, Tolmin in Kanal ob Soči je z avgustom prevzela nova direktorica. Na javnem razpisu za to delovno mesto so župani občin ustanoviteljic izbrali Suzano Konec.

Občina Tolmin, Krajevna skupnost Tolmin, Zavod za kulturo, šport in mladino (Zavod KŠM) Občine Tolmin ter Turizem Dolina Soče so po sestanku z organizatorji poletnih festivalov v Tolminu oblikovali predlog terminov za prihodnje leto.

Mestna občina Beljak je tudi letos v okviru svojega občinskega praznika Kirchtag pripravila Slovenski dan, na katerem se je programom med drugim predstavila Občina Tolmin, z Beljakom pobratena od leta 2014. Županova izbrana vrsta pa je 3. avgusta zmagala na prijateljskem nogometnem turnirju.

Dela na skoraj 4-kilometrskem odseku lokalne ceste Idrija pri Bači–Ponikve so zaključena. Cestišče, ki je bilo do sedaj pretežno makadamsko, je po novem v celoti asfaltirano in širše, nevarni odseki pa zaščiteni z odbojnimi ograjami.

|< 1 2 >|

arhiv novic in obvestil
 
aktualno predstavitev organiziranost objave e-občina predpisi
domov kazalo o strani