domov kazalo o strani

Občina Tolmin
Ulica padlih borcev 2
5220 Tolmin


telefon: 05 381 95 00
faks: 05 381 95 23
e-pošta: info@tolmin.si

dežurstva
uporabno
povezave

domov >
novice in obvestila

V nekajurnem močnem deževju, ki je Slovenijo zajelo 23. junija, je posebej velika količina padavin padla v Posočju oz. na Tolminskem. Veliko težav in tudi škode so povzročili nanosi zemlje, peska in kamenja, pa tudi dreves, ki so iz še po lanskem žledu neočiščenih težko dostopnih predelov gozdov pridrseli na lokalne poti.

Posegi na odseku ceste med krožiščem pri trgovinski coni in t. i. ovinkom S, ki so nekoliko ovirali promet skozi Tolmin na prehodu iz junija v julij, se bodo nadaljevali s širitvijo cestišča od omenjenega ovinka do križišča pred stavbo občinske uprave, ki ga bodo v celoti na novo uredili. Do predvidenega zaključka del čez predvidoma pol leta bo promet na tem delu urejal semafor.

Po pridobitvi naziva Alpsko mesto leta 2016 se je Občina Tolmin pridružila združenju, ki ga odlikujejo posebna zavzetost in prizadevanja pri uresničevanju Alpske konvencije. Sedaj je na vrsti oblikovanje programa, s katerim bomo v prihodnjem letu obeležili pridobljen naziv, vanj pa se lahko aktivno vključite tudi občani.

Na 7. seji tolminskega občinskega sveta so člani najvišjega organa Občine Tolmin med drugim podprli gradnjo stanovanjskih objektov v Modreju, nadaljnjo obnovo ruševin na Kozlovem robu in subvencioniranje obrestne mere pri posojilih malemu gospodarstvu ter sprejeli spremembe v organiziranosti in dejavnosti Posoškega razvojnega centra.

Popoldanske rekreativne dejavnosti v športni dvorani tolminskega centra so se z aprilom zaključile in umaknile delom v okviru energetske sanacije objekta. Ta predstavlja del energetske sanacije celotnega šolskega centra, za katero je Občina Tolmin pridobila sofinanciranje z evropskim denarjem.


ostale novice in obvestila arhiv novic in obvestil
napovednik dogodkov
Trenutno v tej rubriki ni aktualnih objav.

ostali dogodki arhiv dogodkov
 
aktualno predstavitev organiziranost objave e-občina predpisi
domov kazalo o strani