domov kazalo o strani

Občina Tolmin
Ulica padlih borcev 2
5220 Tolmin


telefon: 05 381 95 00
faks: 05 381 95 23
e-pošta: info@tolmin.si

dežurstva
uporabno
povezave

domov >
novice in obvestila

Župan Uroš Brežan je v teh dneh imenoval delovno skupino za reševanje oskrbe z vodo v Kanalskem Lomu. Petčlanska skupina mora najkasneje do 1. septembra 2016 pripraviti predlog reševanja omenjene problematike oskrbe v tem naselju, ki ga bo nato obravnaval še občinski svet.

15. avgust 2015

Občina Tolmin je v sodelovanju s Posoškim razvojnim centrom razpisala fotografski natečaj Ti s' pa ena tminska slika!, s katerim k sodelovanju vabi vse, ki želite pripomoči k promociji občine Tolmin v okviru obeleževanja Alpskega mesta leta 2016. Zadnji dan za oddajo fotografij je 30. oktober 2015.

V nekajurnem močnem deževju, ki je Slovenijo zajelo 23. junija, je posebej velika količina padavin padla v Posočju oz. na Tolminskem. Veliko težav in tudi škode so povzročili nanosi zemlje, peska in kamenja, pa tudi dreves, ki so iz še po lanskem žledu neočiščenih težko dostopnih predelov gozdov pridrseli na lokalne poti.

Posegi na odseku ceste med krožiščem pri trgovinski coni in t. i. ovinkom S, ki so nekoliko ovirali promet skozi Tolmin na prehodu iz junija v julij, se bodo nadaljevali s širitvijo cestišča od omenjenega ovinka do križišča pred stavbo občinske uprave, ki ga bodo v celoti na novo uredili. Do predvidenega zaključka del čez predvidoma pol leta bo promet na tem delu urejal semafor.

Po pridobitvi naziva Alpsko mesto leta 2016 se je Občina Tolmin pridružila združenju, ki ga odlikujejo posebna zavzetost in prizadevanja pri uresničevanju Alpske konvencije. Sedaj je na vrsti oblikovanje programa, s katerim bomo v prihodnjem letu obeležili pridobljen naziv, vanj pa se lahko aktivno vključite tudi občani.


ostale novice in obvestila arhiv novic in obvestil
napovednik dogodkov
Trenutno v tej rubriki ni aktualnih objav.

ostali dogodki arhiv dogodkov
 
aktualno predstavitev organiziranost objave e-občina predpisi
domov kazalo o strani