domov kazalo o strani

Občina Tolmin
Ulica padlih borcev 2
5220 Tolmin
tel: 05 381 95 00
faks: 05 381 95 23
e-pošta: info@tolmin.si

dežurstva
uporabno
povezave

domov >
novice in obvestila

Dela v okviru popotresne sanacije in funkcionalne prenove tolminskega kinogledališča so se v minulih dneh začela. Projekt, o katerem je bilo veliko govora že med pripravo, se bo zaključil do oktobra prihodnje leto. V tem času prostori kinogledališča ne bodo v uporabi.

Na travniku v vasi Ponikve na Šentviški planoti je ob zadnjem velikem deževju minuli teden zazijala velika, pet metrov globoka luknja. Gre za naravni pojav, imenovan grez ali udorna jama, ki ga najpogosteje zasledimo prav na mestih oz. v bližini požiralnikov ali ponikev.

V naslednjih dneh se začenjajo rušitvena dela na objektu nekdanje občine in nato upravne enote oziroma nazadnje Posoškega razvojnega centra in Državne tehnične pisarne. Občina Tolmin bo na tem mestu ob športnem parku Brajda uredila parkirna mesta.

Po zadnjih nalivih še naprej ostaja neprevozna cesta med železniško postajo Grahovo ob Bači in Bukovim. Cesta Žabče–Tolminske Ravne bo za promet odprta spet jutri, tj. v petek, 14. novembra 2014.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki je zadolženo za pripravo ocene škode v gospodarstvu na področju prizadetih občin, je začelo z zbiranjem vlog oškodovancev, ki so utrpeli škodo na strojih, opremi in/ali zalogah oz. izpad prihodka. Oceno škode morajo oškodovanci ministrstvu poslati do 24. novembra 2014.


ostale novice in obvestila arhiv novic in obvestil
napovednik dogodkov
Trenutno v tej rubriki ni aktualnih objav.

ostali dogodki arhiv dogodkov
 
aktualno predstavitev organiziranost objave e-občina predpisi
domov kazalo o strani