domov kazalo o strani

Občina Tolmin
Ulica padlih borcev 2
5220 Tolmin


telefon: 05 381 95 00
faks: 05 381 95 23
e-pošta: info@tolmin.si

dežurstva
uporabno
povezave

domov >
novice in obvestila

Močno deževje v oktobru in novembru je v Baški grapi povzročilo številne nevšečnosti. Med drugim so poplave in plazovi na več mestih močno poškodovali glavno cesto med Bačo pri Modreju in Petrovim Brdom, na kateri bo promet zaradi različnih del oviran predvidoma do julija letos.

Črpanje sredstev EU je v programskem obdobju 2014–2020 doletelo kar nekaj novosti. Operativni program izvajanja kohezijske politike EU v Sloveniji razpolaga približno 3,2 milijarde evrov, kar je za približno milijardo manj kot v preteklem obdobju. Za natančnejšo predstavitev tega področja smo se obrnili na direktorico Posoškega razvojnega centra mag. Almiro Pirih.

Še pred začetkom zime so v okviru evropskega projekta CEC5 izvedli energetsko sanacijo stavbe OŠ Dušana Muniha Most na Soči. Do začetka oktobra so toplotno izolirali telovadnico, zamenjali prezračevalni sistem, vgradili toplotno črpalko ter zamenjali okna v telovadnici in starem delu nove šole. Investicijo sta pokrila Evropski sklad za regionalni razvoj prek Posoškega razvojnega centra in Občina Tolmin.

Z najavo, objavljeno v današnji izdaji časopisa Primorske novice, in objavo javnega razpisa se je začel postopek zbiranja predlogov za podelitev nagrad Občine Tolmin v letu 2015. Rok za oddajo se izteče v torek, 10. marca 2015, ob 12. uri.

Tolminski občinski svet je na tretji seji 20. januarja obravnaval pobudo za ustanovitev nove krajevne skupnosti, se seznanil s poročilom o gospodarjenju z občinskimi stanovanji, obravnaval pripombe k strategiji prometa v RS, potrdil načrt svojega dela, imenoval občinsko volilno komisijo in dal soglasje k imenovanju novega direktorja Zdravstvenega doma Tolmin.


ostale novice in obvestila arhiv novic in obvestil
napovednik dogodkov
Trenutno v tej rubriki ni aktualnih objav.

ostali dogodki arhiv dogodkov
 
aktualno predstavitev organiziranost objave e-občina predpisi
domov kazalo o strani