domov kazalo o strani

Občina Tolmin
Ulica padlih borcev 2
5220 Tolmin


telefon: 05 381 95 00
faks: 05 381 95 23
e-pošta: info@tolmin.si

CPS Tolmin, logotip (RGB, vecji)

 Mladi2016_logo

Povezava na vstopno točko do portala eGradiva - dostop do gradiv za seje občinskega sveta in delovnih teles za registrirane uporabnike

dežurstva
uporabno
povezave

Področja
arhiv

V občini Tolmin so tri uradna kopalna območja, kjer se med kopalno sezono vsaka dva tedna spremlja kakovost vode – dve na Soči pri Tolminu in eno na Idrijci v Bači pri Modreju. V teh dneh bodo opremljena z novimi informativnimi tablami, kopalcem pa so ažurni podatki na voljo tudi prek spleta s pametnimi telefoni.

Več kot 500 obiskovalcev pretežno madžarske narodnosti se je včeraj na avstro-ogrskem vojaškem pokopališču na Modrejcah poklonilo spominu na sto tisoče vojakov, ki so življenje zgubili na eni najbolj krvavih front prve svetovne vojne, soški fronti.

Dogajanju ob velikem koncertu vojaških orkestrov iz šestih evropskih držav Zbogom orožje, ki je bil 9. julija v Kobaridu, smo se dan prej pridružili tudi v Tolminu – s promenadnim koncertom Orkestra oboroženih sil Zvezne republike Nemčije.

Občina Tolmin ima novo strategijo na področju trajnostnega urejanja prometa. Nastala je po enoletnem sodelovanju Občine Tolmin, strokovnjakov iz konzorcija podjetij b22 d.o.o., PNZ d.o.o., MK projekt d.o.o. in podizvajalcev, zahvaljujoč aktivnemu vključevanju občanov v proces priprave strateškega dokumenta ter ob sofinanciranju Republike Slovenije in Evropske unije iz Kohezijskega sklada.

Predsednik natečajne žirije HUDOdobra TELOvadnica je na župana Občine Tolmin, ravnatelja OŠ Dušana Muniha Most na Soči ter predsednike krajevnih skupnosti na Šentviški planoti naslovil dopis, v katerem odgovarja na njihova vprašanja v zvezi z izvedbo nedavnega natečaja HUDOdobra TELOvadnica.

Tolminski občinski svet je včeraj zasedal na svoji 24. seji, na kateri so svetniki med drugim obravnavali spremembe in dopolnitve Odloka o ustanovitvi Zavoda za turizem Dolina Soče, poročilo o delu Policijske postaje Tolmin v letu 2016 in Lokalni program za mlade v občini Tolmin 2017–2022.

Župan Uroš Brežan, ravnatelj OŠ Dušana Muniha Most na Soči Ciril Makovec ter predsedniki treh krajevnih skupnosti (KS) na Šentviški planoti Gregor Lapanja (KS Šentviška Gora), Ana Jeklin Kranjc (KS Pečine) in Boža Kikelj (KS Ponikve) so po zaključku natečaja HUDOdobra TELOvadnica na člane žirije pri ljubljanski Fakulteti za šport naslovili dopis, v katerem jih prosijo za nekatera pojasnila.

V obeh poletnih mesecih, od 1. julija do 31. avgusta, bo iz Tolmina v Tolminska korita in v Javorco ter nazaj vozil minibus. Za vožnjo v eno smer bo treba odšteti 50 centov oz. en evro, za otroke do 12. leta starosti pa bo prevoz brezplačen, sporočajo iz LTO Sotočje.

Občine Tolmin, Kobarid in Bovec ter obe veteranski organizaciji, tj. Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo (OZVVS) Gornje Posočje in Društvo veteranov Sever Severne Primorske, pododbor Tolmin dan državnosti vsako leto obeležujejo skupaj, osrednjo slovesnost pa vsakič gosti ena od posoških občin.

Mednarodni tabor gasilske mladine, na katerem se zadnjih pet let srečujejo najmlajši gasilci iz celotne tolminske občine in gasilskega okrožja pobratene občine Beljak, je letos organizirala Gasilska zveza Tolmin. Minuli konec tedna so se udeleženci prvič zbrali na obrobju mesta Tolmin.

|< 1 2 3 ... >|

aktualne novice in obvestila
 
aktualno predstavitev organiziranost objave e-občina predpisi
domov kazalo o strani