domov kazalo o strani

Občina Tolmin
Ulica padlih borcev 2
5220 Tolmin


telefon: 05 381 95 00
faks: 05 381 95 23
e-pošta: info@tolmin.si

CPS Tolmin, logotip (RGB, vecji)

 Mladi2016_logo

Povezava na vstopno točko do portala eGradiva - dostop do gradiv za seje občinskega sveta in delovnih teles za registrirane uporabnike

dežurstva
uporabno
povezave

Področja
arhiv

Občinska strokovna služba je ugodila vlogi podjetja Ginex International in mu izdala dovoljenje za nadaljnjo delno zaporo lokalne ceste Zatolmin–Tolminska korita–Čadrg z občasnimi do 30-minutnimi popolnimi delovnimi zaporami. Dovoljenje velja za obdobje od 3. do 15. maja z izjemo nedelj, in sicer med 7. in 17. uro.

Podjetja, podjetniki in sobodajalci v občini Tolmin ste vabljeni k sodelovanju pri pripravi novelacije Razvojnega programa in sprememb Občinskega prostorskega načrta. Občina Tolmin in Posoški razvojni center sta v ta namen pripravila spletni vprašalnik.

Na spletni strani Celostne prometne strategije občine Tolmin je objavljen osnutek tega strateškega dokumenta, občani pa ste vabljeni k sodelovanju ob njegovem končnem oblikovanju. Svoje pripombe in predloge posredujte do vključno srede, 10. maja.

Uprava RS za zaščito in reševanje (URSZR) je 31. marca razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja za območje celotne države. Do preklica velja prepoved vsakršnega kurjenja na prostem.

Občinska športna zveza (OŠZ) Tolmin in Strokovni svet za šport pri Zavodu za kulturo, šport in mladino (ZKŠM) Občine Tolmin sta 21. marca v Kinogledališču podelila priznanja najuspešnejšim športnikom iz občine v minulem letu.

Zaradi nemotenih gradbenih del, čim hitrejše izvedbe posegov in varnosti udeležencev v cestnem prometu je občinska strokovna služba podjetju Ginex International izdala dopolnilno dovoljenje za popolno zaporo odseka na lokalni cesti Zatolmin–Tolminska korita med delovniki od 8.00 do 13.30, in sicer od 24. marca do 22. aprila.

Kot smo že poročali, so pri širitvi lokalne ceste med Zatolminom in Tolminskimi koriti naleteli na arheološko najdišče iz rimske dobe. Vodenje arheoloških raziskav je prevzel Tolminski muzej, o pomenu odkritij in z njimi povezanih aktivnostih pa smo se pogovarjali s tamkajšnjim arheologom Miho Mlinarjem.

Občinski otroški parlament je 14. marca zasedal v veliki sejni sobi Občine Tolmin, kjer sicer odločitve sprejema tudi občinski svet. Predstavniki šolskih skupnosti iz OŠ Podbrdo, OŠ Most na Soči in OŠ Tolmin so letos razpravljali na temo otroci in načrtovanje prihodnosti.

Občinska strokovna služba je podjetju Ginex International izdala dovoljenje za premične polovične zapore in občasne do 30-minutne popolne zapore na odseku lokalne ceste med Zatolminom in Tolminskimi koriti. Dovoljenje velja za obdobje od 14. marca do 22. aprila.

Vlada je včeraj obiskala Goriško regijo, v občini Tolmin pa so se ustavili minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič, ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič in ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc. Premier dr. Miro Cerar je v penzion v Poljubinju na kosilo povabil nekatere perspektivne mlade iz vse regije.

|< 1 2 3 ... >|

aktualne novice in obvestila
 
aktualno predstavitev organiziranost objave e-občina predpisi
domov kazalo o strani