domov kazalo o strani

Občina Tolmin
Ulica padlih borcev 2
5220 Tolmin


telefon: 05 381 95 00
faks: 05 381 95 23
e-pošta: info@tolmin.si

CPS Tolmin, logotip (RGB, vecji)

 Mladi2016_logo

Povezava na vstopno točko do portala eGradiva - dostop do gradiv za seje občinskega sveta in delovnih teles za registrirane uporabnike

dežurstva
uporabno
povezave

Področja
arhiv

Občina Tolmin je kot eden od partnerjev v projektu Zelena Keltika, v katerem so na regionalni cesti med Bovcem in Idrijo ter v Medvodah in Ajdovščini postavili 10 polnilnih postaj za električna vozila, od podjetja BMW Group Slovenije v enomesečno uporabo dobila električno vozilo BMW i3.

Občinska strokovna služba je ugodila vlogi podjetja Ginex International in mu izdala dovoljenje za nadaljnjo delno zaporo lokalne ceste Zatolmin–Tolminska korita–Čadrg z občasnimi do 30-minutnimi popolnimi delovnimi zaporami. Dovoljenje velja za obdobje od 3. do 15. maja z izjemo nedelj, in sicer med 7. in 17. uro.

Podjetja, podjetniki in sobodajalci v občini Tolmin ste vabljeni k sodelovanju pri pripravi novelacije Razvojnega programa in sprememb Občinskega prostorskega načrta. Občina Tolmin in Posoški razvojni center sta v ta namen pripravila spletni vprašalnik.

Na spletni strani Celostne prometne strategije občine Tolmin je objavljen osnutek tega strateškega dokumenta, občani pa ste vabljeni k sodelovanju ob njegovem končnem oblikovanju. Svoje pripombe in predloge posredujte do vključno srede, 10. maja.

Vsa gospodinjstva v občini Tolmin bodo v prihodnjih dneh po pošti brezplačno prejela zgibanko, ki jo Občina Tolmin vsako leto izda ob občinskem prazniku v maju. V njej občanke in občane ob tej priložnosti uvodoma nagovarja župan Uroš Brežan, večji del pa zavzema koledar prireditev oz. dogodkov v obdobju od 30. aprila do 4. junija.

Občina Tolmin v sodelovanju z Zavodom za kulturo, šport in mladino (KŠM) nadaljuje z načrtovanjem obnove športnega parka Brajda. Objavljamo predlog idejne zasnove.

V nemški kostnici na južnem obrobju Tolmina v teh dneh potekajo priprave na konservatorsko-restavratorska dela, v okviru katerih bodo manjkajoče kocke na treh stenskih mozaikih nadomestili z novimi po vzoru originalnih.

Uprava RS za zaščito in reševanje (URSZR) je 31. marca razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja za območje celotne države. Do preklica velja prepoved vsakršnega kurjenja na prostem.

Zaradi nemotenih gradbenih del, čim hitrejše izvedbe posegov in varnosti udeležencev v cestnem prometu je občinska strokovna služba podjetju Ginex International izdala dopolnilno dovoljenje za popolno zaporo odseka na lokalni cesti Zatolmin–Tolminska korita med delovniki od 8.00 do 13.30, in sicer od 24. marca do 22. aprila.

Občinska športna zveza (OŠZ) Tolmin in Strokovni svet za šport pri Zavodu za kulturo, šport in mladino (ZKŠM) Občine Tolmin sta 21. marca v Kinogledališču podelila priznanja najuspešnejšim športnikom iz občine v minulem letu.

|< 1 2 3 ... >|

aktualne novice in obvestila
 
aktualno predstavitev organiziranost objave e-občina predpisi
domov kazalo o strani