domov kazalo o strani

Občina Tolmin
Ulica padlih borcev 2
5220 Tolmin


telefon: 05 381 95 00
faks: 05 381 95 23
e-pošta: info@tolmin.si

CPS Tolmin, logotip (RGB, vecji)

 Mladi2016_logo

Povezava na vstopno točko do portala eGradiva - dostop do gradiv za seje občinskega sveta in delovnih teles za registrirane uporabnike

dežurstva
uporabno
povezave

Področja
arhiv

Podružnična šola (PŠ) Šentviška Gora sodeluje v natečaju HUDOdobra TELOvadnica, s katerim želijo na ljubljanski Fakulteti za šport pod pokroviteljstvom Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport opozoriti na nujnost posodobitve šolskih telovadnic z vidika zagotavljanja kakovostne in varne vadbe.

6. junij 2017

Občina Tolmin se je pridružila široki raziskavi o vključevanju javnosti v pripravo celostnih prometnih strategij (CPS), ki se izvaja v 64-ih slovenskih občinah. Namen raziskave je izboljšati sodelovanje javnosti pri upravljanju javnih zadev – tako v naši občini kot na državni ravni.

Potem ko je občinski svet sprejel predlog Celostne prometne strategije (CPS) Občine Tolmin, so glavne poudarke dokumenta predstavili na priložnostni zaključni prireditvi 3. junija v Tolminu. Program je bil tako kot nova strategija trajnostno naravnan, obiskovalcem pa so se predstavili številni sodelujoči.

Tolminski občinski svet se je 30. maja sestal na svoji 23. seji, osrednja točka katere je bila obravnava in sprejem Celostne prometne strategije Občine Tolmin. Poleg tega je v prvi obravnavi sprejel spremembe in dopolnitve Odloka o ustanovitvi Zavoda za turizem Dolina Soče, predlog spremembe cen komunalnih storitev ter imenoval predstavnike občine v svete treh javnih zavodov.

Občina Tolmin je kot eden od partnerjev v projektu Zelena Keltika, v katerem so na regionalni cesti med Bovcem in Idrijo ter v Medvodah in Ajdovščini postavili 10 polnilnih postaj za električna vozila, od podjetja BMW Group Slovenije v enomesečno uporabo dobila električno vozilo BMW i3.

Visoki predstavniki petih v soški fronti sodelujočih držav so v nemški kostnici pri Tolminu danes položili vence v spomin na vse, ki so pred stoletjem izgubili življenje na soškem bojišču. Slovesnost je pripravila Nemška zveza za oskrbo vojnih grobov ob pomoči med drugim tudi Občine Tolmin, Tolminskega muzeja in Fundacije Poti miru v Posočju.

Občinska strokovna služba je ugodila vlogi podjetja Ginex International in mu izdala dovoljenje za nadaljnjo delno zaporo lokalne ceste Zatolmin–Tolminska korita–Čadrg z občasnimi do 30-minutnimi popolnimi delovnimi zaporami. Dovoljenje velja za obdobje od 3. do 15. maja z izjemo nedelj, in sicer med 7. in 17. uro.

Podjetja, podjetniki in sobodajalci v občini Tolmin ste vabljeni k sodelovanju pri pripravi novelacije Razvojnega programa in sprememb Občinskega prostorskega načrta. Občina Tolmin in Posoški razvojni center sta v ta namen pripravila spletni vprašalnik.

Na spletni strani Celostne prometne strategije občine Tolmin je objavljen osnutek tega strateškega dokumenta, občani pa ste vabljeni k sodelovanju ob njegovem končnem oblikovanju. Svoje pripombe in predloge posredujte do vključno srede, 10. maja.

V italijanskem Tolmezzu oz. Tolmeču v deželi Furlanija - Julijska krajina so včeraj pripravili osrednjo slovesnost ob prevzemu naziva Alpsko mesto leta 2017. Županu Francescu Brollu je štafetno palico predal njegov tolminski kolega Uroš Brežan, ki je Tolmečanom in prebivalcem celotne Karnije zaželel, naj to priložnost čim bolje izkoristijo.

|< 1 2 3 ... >|

aktualne novice in obvestila
 
aktualno predstavitev organiziranost objave e-občina predpisi
domov kazalo o strani