domov kazalo o strani

Občina Tolmin
Ulica padlih borcev 2
5220 Tolmin


telefon: 05 381 95 00
faks: 05 381 95 23
e-pošta: info@tolmin.si

CPS Tolmin, logotip (RGB, vecji)

 Mladi2016_logo

Povezava na vstopno točko do portala eGradiva - dostop do gradiv za seje občinskega sveta in delovnih teles za registrirane uporabnike

dežurstva
uporabno
povezave

Puntarski dnevi


puntarski_dnevi_2013_logo3NAZIV:
Puntarski dnevi

TERMIN IZVAJANJA:
januar 2013–november 2013

VREDNOST:
46.686,14 EUR


PARTNERJI:

Občina Tolmin (vodilni partner), Zikra s.p., Turistična zveza Gornjega Posočja, Zveza tolminskih mladinskih društev


VIRI FINANCIRANJA:

Projekt je sofinanciran v okviru EU programa LEADER, pri čemer pokrivanje 85 % upravičenih stroškov zagotavlja Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja, razliko pa prispevajo projektni partnerji.


NAMEN PROJEKTA:

Izvesti turistično prireditev Puntarski dnevi in vzpostaviti trajen turistični produkt.


VSEBINA PROJEKTA:

Tolminski punt predstavlja pomemben trenutek v zgodovini Tolminske. Tolminci se s podobo puntarja močno identificirajo. Ideja za izvedbo projekta "Puntarski dnevi" je tesno povezana z obeležitvijo 300. obletnice tolminskega punta. Ključno projektno aktivnost predstavlja organizacija in izvedba prireditve Puntarski dnevi, 5. in 6. julija 2013 v Tolminu. Cilj prireditve je širši javnosti ponuditi zanimiv in prepoznaven dogodek, s katerim se povečuje prepoznavnost Tolmina in Tolminske ter izkorišča turistični in podjetniški potencial, ki ga tak dogodek ponuja. Leto 2013, ko se slavi 300. obletnico tolminskega punta, je odlična priložnost za nadgradnjo tolminskega punta v mednarodno blagovno znamko.

Prireditev kolo časa zavrti 300 let nazaj, v čas puntarjev. V ta namen se v času prireditve nekatere ulice v starem delu Tolmina spremenijo v »puntarski sejem«, ki obiskovalce popelje v čas trških sejmov, na katerih so se srečevali trgovci in obiskovalci od blizu in daleč, se družili, trgovali in zabavali. Da je prireditev živahna, vesela in bučna poskrbijo lokalni ponudniki, ki na lokalni tržnici ponujajo svoje pridelke in dobrote, rokodelci in mojstri domače obrti pa obujajo nekatere že pozabljene spretnosti in obrti baročnega časa.


VLOGA OBČINE TOLMIN:
Občina Tolmin je vodilni partner projekta in glavni financer projektnih aktivnosti.

 puntarski_dnevi_2013_plakat


URADNA STRAN PROJEKTA:
www.puntarskidnevi.si


TISKOVINE:

 

Projekt »PUNTARSKI DNEVI« je sofinanciran s pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Za vsebino informacij je odgovorna Občina Tolmin. Organ upravljanja za Program razvoja podeželja RS za obdobje 2007–2013 je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.

 puntarski_dnevi_2013_logoLAS

Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje

 

ostali projekti  arhiv

 

aktualno predstavitev organiziranost objave e-občina predpisi
domov kazalo o strani