domov kazalo o strani

Občina Tolmin
Ulica padlih borcev 2
5220 Tolmin


telefon: 05 381 95 00
faks: 05 381 95 23
e-pošta: info@tolmin.si

CPS Tolmin, logotip (RGB, vecji)

 Mladi2016_logo

Povezava na vstopno točko do portala eGradiva - dostop do gradiv za seje občinskega sveta in delovnih teles za registrirane uporabnike

dežurstva
uporabno
povezave

Tolmin – Alpsko mesto leta 2016

Z nazivom »Alpsko mesto leta 2016« je bil Tolmin nagrajen za dosedanja prizadevanja in številne dosežke na področju trajnostnega razvoja. Občina, ki leži na južnem obrobju Julijskih Alp, se je tako pridružila omrežju alpskih občin iz Avstrije, Francije, Italije, Nemčije, Slovenije in Švice, povezanih v društvo Alpsko mesto leta. S tem nazivom se v Sloveniji ponašata še Maribor (leta 2000) in Idrija (leta 2011).

Tolminska kotlina (foto: Janko Humar)

Tolminska kotlina (Foto: Janko Humar)

Zavedanje o naravnih in kulturnih potencialih predstavlja enega od temeljev razvojne usmeritve Tolmina, ki je žirijo prepričal tudi z uspešno krepitvijo alpske identitete lokalnega prebivalstva in kraja v kontekstu trajnosti in inovativnosti.


8. aprila 2016 je v Tolminu potekala slovesnost ob odprtju, ki je predstavljala uradni uvod v pestro dogajanje leta 2016. Občina Tolmin želi v tem letu dokazati, da ji prestižni naziv ne predstavlja le odlikovanja za dosedanje uresničevanje naravi prijazne in družbeno odgovorne politike, ampak predvsem spodbudo ter odgovornost za nadaljnja prizadevanja za zagotavljanje trajnostne prihodnosti.
 

Novičke in dogodke lahko spremljate na družbenem omrežju
TOLMIN – ALPSKO MESTO LETA 2016.


Na naslednjih povezavah pa si lahko več preberete še o programu projekta in društvu Alpsko mesto leta.

PROGRAM PROJEKTA

DRUŠTVO ALPSKO MESTO LETA

aktualno predstavitev organiziranost objave e-občina predpisi
domov kazalo o strani